Vacuümkoeling; Slimmer bakken, betere kwaliteit

Burnex is enthousiast over de vacuümcellen van Weber Cooling. Vacuümkoeling is snelle en doeltreffende techniek voor uiteenlopende graanproducten op basis van deeg, zoals knapperige broden, biscuitbroden, broodjes, hotdogbroodjes, gebak, vleespasteitjes, gebakken koekjes en muffins.

Bakken in combinatie met vacuüm koelen levert een aantal baktechnische èn financiële voordelen op:

  • Productiviteit verhogen doordat de baktijd met gemiddeld 30 à 40 procent wordt verkort. Daardoor kunnen óf minder ovens worden ingezet óf meer producten worden gebakken in dezelfde tijd. Dat levert energiebesparing op. Vacuümkoeling kost per bakcyclus circa 1 kWh.
  • Het product zakt niet terug; het product blijft zoals het is zodra het uit de oven komt.
  • Versheid en de houdbaarheid worden verlengd. Het product wordt korter gebakken bij een hogere temperatuur, waardoor smaak ontstaat en goede korstkleuring.
  • Op kleinbrood wordt vacuümkoeling alleen toegepast om te zorgen voor stabiliteit: eenmaal afgekoeld zakt het product niet meer weg.
  • De methode geeft ook bij krokante producten (harde broodjes, stokbrood), croissants, low-carb-producten, maar ook bij bijvoorbeeld muffins, kapsel, cake en soezen een goed resultaat.

Advies & verkoop

De vacuümkoelers van Weber Cooling zijn gebaseerd op 3 uitvoeringen die uiteindelijk ontworpen worden op basis van uw uitgangspunten;

WeBake Power 80; Het systeem is ontworpen voor het koelen van ladingen tot 80 kg, binnen 2-8 min. De WeBake 80 is ontworpen voor een enkele kar tot 96 broden.

WeBake Power 120; Het systeem is ontworpen voor het koelen van ladingen tot 120 kg, binnen 2-8 min. De WeBake 120 is ontworpen voor twee kleine karren (tot 2x 70 broden) of 1 grote kar (tot 120 broden).

WeBake Power 160; Het systeem is ontworpen voor het koelen van ladingen tot 160 kg, binnen 2-8 min. De WeBake 160 is ontworpen voor twee grote karren (tot 2x 120 broden).

Demo vacuümkoelers

Zelf testen in eigen bakkerij!

Voor bakkers die de mogelijkheden van vacuümkoeling zelf willen ervaren kunnen gebruik maken van testvacuümkoelers van Weber Cooling. Een perfecte keuze, omdat de demo’s compact van formaat zijn. De testmachines helpen om het volledige potentieel van deze innovatieve technologie te ontdekken en zo het eigen productassortiment te optimaliseren.

 

WeBake 10R Ontworpen voor ladingen tot 10 kg, binnen 2-8 minuten.

WeBake 20R Ontworpen voor ladingen tot 20 kg, binnen 2-8 minuten.

Een koeler is geschikt voor 3 (tussenruimte 200 mm) of 4 (tussenruimte 150 mm) bakplaten.